Welkom bij
Sportvereniging Sportlust
HomeGrote Banner BovenaanArtikel op Tubantia.nl

Artikel op Tubantia.nl

Vier kanshebbers; wie wordt de eerste kampioen van de regio?

ENSCHEDE – De kans is groot dat er zondag ergens in de regio feestgedruis losbarst. Vier amateurteams kunnen namelijk de titel veiligstellen. In de vierde klasse A kan Sportlust Glanerbrug kampioen worden, terwijl Reünie in 4C de titel kan pakken. Voor WVV’34 geldt hetzelfde in de vierde klasse B. Ook UD kan de titel pakken in de vijfde klasse A. Het zal er om spannen wie de eerste kampioen wordt, aangezien alle vier duels om 14.00 uur beginnen.

 Sportlust Glanerbrug pakte vorig seizoen ook al de titel.

 Sportlust Glanerbrug pakte vorig seizoen ook al de titel. © Annina Romita

Sportlust Glanerbrug

Na de eerste periode was het eigenlijk al duidelijk dat promovendus Sportlust Glanerbrug ook te sterk was voor de vierde klasse. Het gat met de achtervolgers was al dusdanig groot, dat het niet de vraag of, maar wanneer Sportlust zich tot kampioen zou kronen. Na enkele mindere resultaten kan het zondag zo ver zijn, aangezien de naaste belager LSV donderdag verrassend punten verspeelde. Wint Sportlust zondag thuis van Vasse, dan is het tweede kampioenschap in twee seizoenen tijd een feit.

In 2009 werd WVV'34 ook kampioen. Kan het dat zondag opnieuw worden?

In 2009 werd WVV’34 ook kampioen. Kan het dat zondag opnieuw worden? © Rikkert Harink

WVV’34

WVV’34 degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse. Dit seizoen wilde de ploeg uit Hengevelde bovenin meespelen. Dat deed het lange tijd samen met GFC en EMOS. Beide belagers konden echter niet in het spoor blijven van de ploeg van Roy Workel. Aan alleen een zege bij TVO heeft zijn ploeg zondag niet genoeg. GFC moet punten verspelen op bezoek bij Enter.

Reünie

Geen ploeg uit het regionale amateurvoetbal was dit seizoen zo oppermachtig als het Borculose Reünie. Van de eerste veertien duels won het er dertien. Reünie wilde vorig seizoen al promoveren, maar dat mislukte. Dit seizoen pakte de ploeg van Arno Knapen het goed op. Zondag heeft Reünie genoeg aan een thuiszege op FC Eibergen.

UD Weerselo

De kans is niet zo groot als bij de overige drie kandidaten, maar UD Weerselo heeft zondag ook een kleine kans op de titel. De koploper van de vijfde klasse A speelt thuis tegen FC ‘t Centrum. Aan een zege heeft UD niet genoeg. Concurrenten SVV’91 en AVC Heracles moeten beiden verliezen, wil UD zondag al feest vieren. ENSCHEDE –ENSCHEDE – De kans is groot dat er zondag ergens in de regio feestgedruis losbarst. Vier amateurteams kunnen namelijk de titel veiligstellen. In de vierde klasse A kan Sportlust Glanerbrug kampioen worden, terwijl Reünie in 4C de titel kan pakken. Voor WVV’34 geldt hetzelfde in de vierde klasse B. Ook UD kan de titel pakken in de vijfde klasse A. Het zal er om spannen wie de eerste kampioen wordt, aangezien alle vier duels om 14.00 uur beginnen.

 

Share With: