Welkom bij
Sportvereniging Sportlust
HomeNieuwsArtikel op Tubantia.nl

Artikel op Tubantia.nl

Periodetitel is nog maar het begin voor Sportlust Glanerbrug

 

GLANERBRUG – Sportlust Glanerbrug heeft de eerste prijs van het seizoen sinds afgelopen weekeinde binnen, maar het wil veel meer dan alleen de periodetitel.

Met de sterke selectie mag je van Sportlust verwachten dat het meespeelt om de titel in de vierde klasse A. De periodetitel die de ploeg van Hilbert van Gils zaterdag pakte is dan ook geen grote verrassing. ,,We beschikken inderdaad over spelers die op hoog niveau hebben gespeeld, maar dat geldt niet voor iedereen. Het niveauverschil is wat dat betreft redelijk groot in de selectie”, meent Desmond Holtman, die denkt dat Sportlust in de derde klasse goed mee kan komen.

Derby’s

“Het doel was om binnen vier jaar een stabiele derdeklasser te worden. Het zou top zijn om dat in twee jaar te kunnen doen. Ik vind de derde klasse de mooiste competitie die er is, met al die derby’s.”. De rechtspoot doelt op de mogelijke confrontaties met Avanti en Eilermark.

Grote namen

Trainer Van Gils wil na de periodewinst ook hoe dan ook de titel pakken. “En in de derde klasse kunnen we dan hopelijk mee doen om een periode”, klinkt het ambitieus. Die ambitie durft hij uit te spreken omdat het gros van de selectie heeft aangegeven te willen blijven in Glanerbrug, ook de ‘grote namen’. Mogelijk versterkt Sportlust zich zelfs nog met enkele spelers.

Oliver Temelkov is dan wel een Duitser, maar die woont 50 meter over de grens en kan lopend naar de club

Vrouw en kind

“We hebben jongens die op hoog niveau hebben gespeeld, maar het zijn allemaal jongens uit Glanerbrug. Ze zijn niet de jongste meer, vader geworden en vinden het heerlijk om hier te voetballen – vrouw en kind langs de lijn. Ze hoeven niet meer op het hoogste te spelen. Oliver Temelkov is dan wel een Duitser, maar die woont 50 meter over de grens en kan lopend naar de club”, aldus Van Gils.

Tanda

Dario Tanda ontbrak afgelopen weekeinde nog vanwege griep. Van Gils heeft hoge verwachtingen van de ex-prof. “Hij gaat nog heel belangrijk worden voor ons. Hij heeft lang niet gespeeld, zit nog niet op het niveau van een Gradus Hempenius of van een Desmond, maar dat komt nog wel.”

Share With: