Welkom bij
Sportvereniging Sportlust
HomeVerslagen jeugdJO17-1 wint derby bij Avanti

JO17-1 wint derby bij Avanti

Zaterdag 30 september

De derby tegen Avanti Wilskracht zijn altijd aparte wedstrijden. De jongens die bij elkaar op school zitten moesten nu tegen elkaar voetballen.

Aanwezig 11:30 uur bespreking in de bestuurskamer van Sportlust Glanerbrug Danny deed het woord want de andere trainer Jan was een beetje slecht te pas🙈.

Aanvang 13:00 uur
De opstelling was hetzelfde als de week daarvoor,vorige week stond het goed dus de trainers hadden geen reden om iets te veranderen. De openingsfase was duidelijk voor Avanti ze zette ons vroeg vast en waren gretige in het duel. Bij ons hadden sommige misschien last van spanning, maar na 10 min herpakte we ons en gingen we voetballen. Het 1e doelpunt kwam door een assist van onze keeper Jason die de bal goed raakte en over de verdediging en er precies tussen viel en dat zijn de ballen voor Sven maar hij kwam er net niet goed bij en werd door de keeper geraakt en kwam precies voor de voeten van Bjarne en vanaf 25 meter over de keeper schoot. Deze fase waren we duidelijk de betere ploeg en Avanti had even niks te vertellen. Er kwamen mooie combinaties aan te pas, vrije man werd gevonden en we kregen genoeg kansen. De 0-2 werd gemaakt door YourI die vaak iemand anders laat scoren maar vandaag pikte hij er zelf 1 in. De 0-3 kwam ook snel door een mooie actie op middenveld en opeens stond Mika vrij voor de keeper en schoot 0-3 binnen.
In de rust zei onze grensrechter iets ik zal het niet met jullie delen 😜maar hij was zeer tevreden!
Direct na rust kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd de bal ging van ene voet na de andere en zo werd Avanti even helemaal zoek gespeeld en daar was Bjarne weer die de 0-4 maakte. Daarna werd het erg rommelig en gingen we uit positie lopen en niet meer voetballen. Kort daarna werd Avanti wat gevaarlijker en kwam ook op 1-4 door een mooi doelpunt. We kregen nog een paar kansen met name door Sven die weer volop in de strijd ging en nodige duels uitvocht maar was wat ongelukkig in de afronding.

80 min later 2 wedstrijden 6 punten 7 voor en 1 tegen maar het zal wel beter moeten tegen titelkandidaat Rigtersbleek volgende week.

Share With: