Welkom bij
Sportvereniging Sportlust
Homehomepagina-nieuwsSportlust 1 wint van RDC

Sportlust 1 wint van RDC

Vandaag weer eens een nieuwe tegenstander voor de oranjehemden. Nog nooit eerder stond deze wedstrijd op het programma.

De club uit Deventer begon sterk aan de competitie maar heeft de laatste wedstrijden toch wat punten verspeeld en staat in de middenmoot.

Om 15.00 uur precies is de aftrap op een winderig en fris sportpark het Bultserve.

Sportlust begint wederom met een andere opstelling aangezien het lijstje met blessures nog fors is en rots in de branding Dick zich in Las Vegas aan het vermaken is.

Opstelling:Jordi,Rob,Tom,Jesse,Kevin,Ramon S,Björn,Tom H,Duncan,Ramon O,Remco

Wissels: Peter,Tobias,Daan

Beide ploegen beginnen voorzichtig, maar ook erg slordig dit resulteert in een rommelige beginfase zonder hoogte punten. Sportlust weet de bal voorin niet vast te houden en de verdedigers kunnen de bal niet niet kwijt op het middenveld.

Na een kleine 20 minuten is het Sportlust dat de wedstrijd meer in handen krijgt.

Met name Tom en Duncan komen meer aan de bal en zorgen voor de eerste spelde prikjes richting het doel van RDC.

In de 30 minuut is het Tom die aan de rechterkant van het veld met een perfecte steekpass Remco lanceert. Remco is op het juiste moment gestart en haalt de achterlijn en met een super strakke voorzet weet hij Ramon te vinden die snoeihard inkopt! Een bevestiging dat er in dit elftal genoeg spelers zijn die met hun kwaliteiten tot mooie dingen in staat zijn. Prachtige aanval!

RDC moet na de achterstand dus meer ten aanval en probeert het via de snelle rechtsbuiten echter staat Jesse prima te verdedigen.

Verder dan enkele schoten van afstand komt RDC niet maar het vizier staat niet op scherp bij de deventenaren. We gaan rusten met 1-0.

Trainer Benno ziet nog geen reden om te wisselen dus beginnen de zelfde 11 namen aan de 2e helft.

 

Het spelbeeld is het zelfde als het laatste kwartier van de 1e helft Sportlust heeft het meeste bal bezit maar is vaak nog slordig als het echt gevaarlijk lijkt te worden. RDC probeert het wel, echter is er geen overtuiging dit is overigens ook een compliment aan de thuisploeg die met zijn allen wel de strijd aangaan.

In de 70 minuut is het Duncan die via de linkerkant opkomt en zijn direct tegenstander opzoekt en passeert, dan even opkijkt en met links de keeper in de korte hoek verschalkt 2-0!

Het geloof in een resultaat is dan weg bij RDC.

Sportlust heeft het laatste kwartier nog diverse mogelijkheden echter is het Rob die na een mooie aanval over rechts als enige het net nog weet te vinden.

 

Na 90 minuten staat de eindstand op het bord 3-0! Wederom een prima teamprestatie voor de mannen van Benno van Weersel. Volgende week mag het team proberen de ongeslagen status vast te houden bij koploper Be Quick.

Hier zal tevens de beslissing vallen voor de 1e periode.

Dus kom onze mannen weer steunen!

Na de wedstrijd ontvingen alle spelers het kledingpakket waarvoor onze dank aan de plaatselijke sportzaak Euregio sport en het bestuur.

 

Share With: