Welkom bij
Sportvereniging Sportlust
Homehomepagina-nieuwsUpdate: Corona gevallen bij Sportlust

Update: Corona gevallen bij Sportlust

Binnen Sportlust zijn er bij 2 jeugdcoaches Corona vastgesteld. Ze zijn beide afgelopen week bij Sportlust actief geweest. En nu?

Als vereniging houden wij ons aan het stappenplan van de KNVB dat ook op onze site gedownload kan worden. De KNVB geeft aan dat een besmetting geen geldige regel voor uitstel is.
Uiteraard proberen we zo veel mogelijk wedstrijden door te laten gaan. Hiervoor hebben we elkaars hulp en flexibiliteit hard nodig. Ondanks de onzekere omstandigheden zijn de volgende situaties in principe geen reden voor het uitstellen van wedstrijden:
Positieve coronagevallen in andere teams van onze vereniging die niet deelnemen aan de wedstrijd.
Een trainer/coach of begeleider die corona heeft, zonder een advies van de GGD voor de spelers om in quarantaine te gaan

Wij hebben geen bericht van de GGD ontvangen dat op basis van bron- en contactonderzoek teamgenoten of anderen in quarantaine moeten. Is het GGD onderzoek nog niet afgerond dan volgen wij de richtlijnen van het RIVM:
Over het algemeen verblijven spelers, mensen tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5m van een andere of besmette persoon en ziet de GGD teamgenoten als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een door de overheid genoemde klacht optreedt.

Als vereniging houden we ons aan het protocol verantwoord sporten van het NOC/NSF. Sportactiviteiten als wedstrijden en trainingen blijven zoveel mogelijk doorgaan behalve dat de kantines gesloten zijn en publiek niet is toegestaan

Daarnaast gelden algemene uitgangspunten van de Rijksoverheid:
– Blijf thuis bij klachten en laat je testen
– Pas hygiëne toe
– Houdt 1,5 m afstand
– Publiek is niet toegestaan

Blijf gezond.
Sportieve groet van het bestuur

Share With: