Welkom bij
Sportvereniging Sportlust
HomeWat is nu Walking Football?

Het is ontzettend belangrijk om op latere leeftijd te blijven bewegen en elkaar te blijven ontmoeten. Nu de corona pandemie langzaam op zijn einde is, kunnen we weer wandelvoetballen.

Sportlust is aangesloten bij Oldstars, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, die heeft het doel om meer mensen te laten bewegen en samen te brengen.

Sinds een paar jaar geniet Walking Football ook wel wandelvoetbal genoemd steeds meer bekendheid bij oudere voetballiefhebbers. De doelgroep is 55+. Gezondheid en fit blijven staan centraal. Natuurlijk is WF ook een bestrijdingsmiddel tegen eenzaamheid.

Bij Sportlust Glanerbrug is er een grote groep enthousiaste wandel voetballers die twee keer per week trainen onder normale omstandigheden. Het is niet alleen trainen en dan weer naar huis. Tussendoor wordt er een kopje koffie gedronken en over allerlei zaken in het leven gesproken met veel voetbal humor. Zo gaat dat ook na de training. Dat wordt door iedereen gewaardeerd. Door Covid-19 zijn er aangepaste trainingsschema’s. In de jaren tot corona heeft Sportlust aan enkele toernooien in binnen- en buitenland deelgenomen. Mede daardoor ontstaan hechte vriendschappen. Bijna iedereen voelt zich fitter door OldStars Sport.

Laat je inspireren en kom eens kijken op dinsdag- en of vrijdagmorgen.